- המחאה של פרויקטים של התחדשות עירונית בין יזמים: יזם א' החתים דיירים (חלקם או כולם) על הסכם התחדשות עירונית, ובטרם הגיע יום המכירה הדחוי מכר יזם א' את הזכויות בפרויקט ליזם ב' בתמורה כספית. במקרה זה יש לראות את בכך עסקה במקרקעין. שווי המכירה יקבע לפי התמורה הכספית שנקבעה בהסכם בין היזמים בתוספת כל התמורות שמשלם יזם ב' בשמו או במקומו של יזם א', לרבות עלויות הבנייה לדיירים המפונים. לעמדתנו מדובר בגישה מחמירה, שכן ניתן היה לקבוע כי עדיין לא התבקשה הזכות במקרקעין, ולחלופין, ראוי היה לקבוע את שווי המכירה אך ורק בהתאם לתמורה הכספית המועברת בין היזמים.
- טענת שיתוף בנכסים בין בני זוג לאחר מכירת נכס: כאשר נכס רשום על שם אחד מבני הזוג, ונטענת על ידי בן הזוג השני טענה לקיומה של חזרת השיתוף לגבי אותו נכס, דהיינו כי הוא בעלים של מחצית הזכויות בנכס, וזאת לאחר מכירת הנכס, הרי שככל שתוכח טענת השיתוף, יוציא מנהל מיסוי מקרקעין שומה על שם שני בני הזוג, לא שהדבר יהווה אירוע מס של העברת זכויות בנכס בין בני הזוג. לעומת זאת, במקרה שבו בני זוג יבקשו לעגן את זכויותיהם הקנייניות בנכס בהתאם לחזקת השיתוף במהלך החזקת הנכס (להבדיל מלאחר מכירתו), יהווה הדבר אירוע מס של העברת זכויות בנכס בין בני הזוג, מצריך הגשת דיווח ושומה עצמית לרשויות המס, ולעיתים אף תהיה העברת הזכויות חייבת במס.
- חובת השבת מקרקעין שמקורה בתניה חוזית, אינה מהווה הפקעה: בחוזי חכירה מול רשות מקרקעין ישראל קיימת על פי רוב תניה חוזית לפיה קרקע שייעודה שונה מחקלאות למגורים, תוחזר לרשות מקרקעי ישראל. במקרה כזה, בכל אותה תניה חוזית, השבת הקרקע אינה מהווה הפקעה. המשמעות היא, כי על תשלומי פיצוי בגין השבת הקרקע מכוח החלטת מינהל מס' 1470 לא יחולו הוראות סעיף 48ג לחוק מיסוי מקרקעין (הנחה של 50% מסכום המס).
- ביטול עסקה בנסיבות מסוימות: מדובר במקרה בו נכס נמכר או הועבר ללא תמורה, ולאחר זמן מה מבקשים הצדדים לבטל את העסקה. ככל שהנכס הועבר על מנת להתחמק מנושים, עמדת רשויות המס היא כי העובדה שהעסקה הצליחה למנוע מהנושים לתפוס את הנכס מצביעה על כך שהעסקה השתרשה בקרקע המציאות ולא ניתן לבטלה, ועל כן לא תתקבל טענה לביטול ויראו בכך
מכר חוזר (חבות במס על שתי המכירות).
- רכישה בנאמנות עבור אחר בהליך מכרזי: במסגרת הבהרה זו הודגש, כי על מנת להכיר ביחסי נאמנות, על הנהנה להיות מזוהה וספציפי כבר במועד הגשת הצעה למכרז עלי די הנאמן עבור הנהנה. אם במועד הגשת ההצעה הנהנה לא היה ידוע, אין בזיהוי הנהנה לפני מועד הזכייה במכרז (המהווה יום המכירה לצורך חישוב המס) כדי לרפא את הפגם שנפל בנאמנות במועד הגשת ההצעה למכרז.